Kék Cápák – A kupa még messze van

Tóth Gergely
Tóth Gergely - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nyíregyháziak a következő feladatra koncentrálnak.

Kedden kisorsolták a Hepp-kupa négyes döntőjének párosításait, miszerint a Nyíregyháza Blue Sharks a Budapesti Honvédot kapta a február 15-i elődöntőben. Érdekesség, hogy a két csapat a bajnokságban már szombaton farkasszemet néz egymással, kérdés, lehet-e ilyenkor titkolózni egy kicsit.

Szeptemberben sikerült

– A kupa messze van még, addig sok mindent lehet majd javítani – hessegette el a felvetést Siska János, a Cápák vezetőedzője. – Ezzel még nem foglalkozunk, eljön majd annak is az ideje. A Honvéd jelenleg előttünk áll, nekünk inkább ez a rangadó, mint az Oroszlány elleni. Mindenképp nyernünk kell, hogy megelőzzük a budapestieket. Két jó képességű csapat találkozik, amelyekben több szerephez jutnak a fiatalok. A Honvéd-pályán nem egyszerű győzni, nekik a hazai pálya nagy előnyt jelent.

A mieink a szezon első meccsén épp a fővárosiakat verték meg 72–64-re. Azóta eltelt négy hónap, és a két csapat nagyjából ugyanúgy áll a tabellán (egy győzelemmel szerzett többet a Honvéd).

– Én bízom benne, hogy mi fejlődtünk többet – folytatta a tréner. – Az is látszik, hogy a fiatalokat jobban be tudták építeni a szezon első meccséhez képest. Ők rohanósabb játékot játszanak, kevésbé szervezettek, de van egy nagyon rutinos, korábbi válogatott Horváth Ákosuk, akire külön oda kell figyelnünk.

Két jó meccsen túl

– Mindenképpen a védekezéssel tudjuk megnyerni a találkozót. Szerintem jó formában van a csapatunk, az OSE-val, illetve vasárnap a Cegléddel is jó meccset játszottunk. Két kemény mérkőzés van mögöttünk, de pozitívum, hogy mindkettőn magas szinten játszott a csapat. Maximális hozzáállást várok, tudom, hogy úgy játszanak majd a fiúk. Ha azt a teljesítményt tudjuk hozni, mint az OSE ellen, akkor jók a győzelmi esélyeink.

– MK –