Kegytárgyak után keverőtárcsás mosógépet lopott a tolvaj

Kegytárgyak után keverőtárcsás mosógépet lopott a tolvaj
© K. László korábban a nagyhegyesi református templomból lopott el kegytárgyakat Fotó: police.hu/Zsaru Magazin
Nagyhegyes – Nílus kiszagolta, odaveszett a felfüggesztett börtönbüntetés.

Nem voltak elég a kegytárgyak, ítélethirdetése után három nappal ismét lopni indult a templomi tolvaj Nagyhegyesen – írja a Zsaru Magazin.

K. László ez alkalommal viszont nem isten háza felé, hanem egy lakóház felé vette az irányt, ahonnan egy keverőtárcsás mosógéppel távozott, csakhogy ismét lebukott. Most viszont ha a büntetőperben bebizonyosodik bűnössége, a két év, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztését is le kell ülnie.

A rendőrséget szeptember 6-án este tíz órakor egy nő értesítette, hogy fényt lát a szomszédos, lakatlan családi házban. Csiki Gergely százados, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője a lapnak elmondta, két kollégája, Erdős Lajos törzsőrmester és Nagy Ádám főtörzsőrmester, körzeti megbízott felfeszítve találták a bejárati ajtót, odabent viszont nem tartózkodott senki. Idő közben megérkezett a szomszéd által értesített tulajdonos, aki észrevette, hogy a házból eltűnt egy keverőtárcsás mosógép.

A rendőrök a házban találtak egy rongyot, amelyet megszagoltattak Nílussal, a hatéves járőr és nyomkövető kutyával, aki a kert végén elhagyta a telket és egyenesen K. László háza felé vezette a nyomozókat. A rendőrök ekkor elfogták a férfit, aki beismerte a betörést. A tolvaj ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult, a bíróság pedig szeptember 12-én elrendelte az előzetes letartóztatását.