Kegyeletteljes ünnep Kazincbarcikán

Kegyeletteljes ünnep Kazincbarcikán
Két helyszínen is méltóságteljes városi megemlékezés keretében tisztelegtek az 56-os hősök előtt Kazincbarcikán.

A BorsodChem Zrt. főbejáratánál délelőtt 10 órától a város életében oly fontos szerepet betöltő Borsodi Vegyi Kombinát-ot építő hadifoglyok előtt hajtottak főt a megjelentek. Ünnepi megemlékezésében Bukó Géza önkormányzati képviselő felidézte azokat a helyi eseményeket, melyek ma már történelmi tények, kiemelve a Kazincbarcikán dolgozó hadifoglyok áldozatvállalását, példamutató emberi értékeit, elévülhetetlen érdemeit.

11 órakor az 56-os emlékműnél folytatódott a városi ünnep. A Kassai Thália Színház művészeinek gyönyörű előadása körbe ölelte és méltóságteljessé tette a programot, ezen a helyszínen Klimon István, Kazincbarcika város alpolgármestere méltatta az 56-os hősöket. Ünnepi beszédében külön kiemelte a szeretet, az összefogás és a fiatalság erejét, mely a régmúltban minden akadályt legyőzött és napjaink megélésére is követendő példát ad.

A városi rendezvényen a megemlékezés virágait harminc helyi intézmény, gazdasági társaság és civil szervezet, továbbá egy párt helyezte el az 56-os emlékműnél, két másik párt pedig külön-külön ünnepelt.

Göndör Judit