Kegyelemért könyörög a Douglas-színészdinasztia

Nyílt levélben kérte egy New York-i bírót arra a veterán színész Kirk Douglas és családja, hogy jövő héten ne ítélje drogkereskedés miatt több éves börtönbüntetésre unokáját, Cameron Douglas-t – számolt a hírről szerdán az amerikai média.

A 93 éves Kirk Douglas, aki a többek közt a Spartacus című film sztárja és a Douglas színészdinasztia feje azt írta Richard Berman bírónak: utolsó kívánsága halála előtt az, hogy lássa 31 éves unokáját, Cameron Douglas-t sikeres színészként a filmvásznon.

 A levelet a manhattani bíróság hozta nyilvánosságra: az iromány szerint Douglas “meg van róla győződve, hogy unokája jó színész lenne és egy olyan ember, aki törődik másokkal.” Kirk Douglas hozzáteszi: “reméli, hogy láthatja színészként Cameron-t, mielőtt meghal”.

Cameron Douglas kábítószer-kereskedésért legkevesebb 10 éves börtönbüntetésre számíthat, de a Douglas-klán azt szeretné, hogy a férfinek “csak” 47 hónapra kelljen börtönbe vonulnia.

Cameron édesapja egyébként Michael Douglas és mostohaanyja Catherine Zeta-Jones: ők is aláírták a levelet, amely szerint fiuknak “elvonókúrára van szüksége, nem börtönre.”

Cameron Douglas-t 2009 júliusában tartóztatták le a New York-i luxus-szállodában, a Gansevoort Hotelben.

– Független Hírügynökség –Sporthírek