Kedvez a február a komolyzene rajongóinak

Kedvez a február a komolyzene rajongóinak
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Sok izgalmat tartogat a hónap eleje a komolyzene-rajongók számára Debrecenben: február 2-án már lezajlott a Grande musica című koncert, méghozzá teltházzal, és február 5-én (hétfőn), valamint 6-án (kedden) ismét nagyszerű eseményekre várják az érdeklődőket – ez utóbbiakra is már csak néhány jegy kapható.

Február 5-én, a Bernstein 100 című hangverseny hallgatói maguk is megérezhetik, miért is töretlen a mai napig a „Bernstein-láz”, hisz a 100 éve született amerikai zeneszerző-karmesternek nem csak zenéje különleges, de ő maga is az volt. Többek közt a West Side Story is felcsendül tőle. A koncertet 18 óra 15 perctől közönségtalálkozó előzi meg, amelyen Bogányi Tibor karmesterrel és Balog József zongoraművésszel ismerkedhet meg közelebbről a közönség.

Február 6-án a Puccini szerelmei koncert az olasz opera rajongóinak kedvez napjaink sztár-operaszólistái tolmácsolásában, ám egy igen egyedi élményt is tartogat. Itália ugyanis nemcsak zenében, de vizuálisan is megjelenik, a kortárs debreceni festő, Potyók Tamás képein keresztül, melyek a koncert számaihoz társulva sajátos olvasatot hoznak létre. A hangversenyt megelőző közönségtalálkozón, 18 óra 15 perctől kép és zene meghitt kapcsolatáról, a karmesteri pálca- és a festői ecsetkezelés hasonlóságáról, valamint eltéréseiről beszélget Gróf Miklós műsorvezető Kovács János karmesterrel, illetve Potyók Tamással, aki elhozza magával kifejezetten a koncertre készült, a római Angyalvárat ábrázoló képét, teljessé téve ezzel a várhatóan nem mindennapi Puccini-élményt.

– Kodály Filharmónia Debrecen –