Kedv, remények, trillák

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: DMK
Debrecen – Kedv, remények, trillák címmel versmegzenésítési pályázatot hirdetett 2015 tavaszán a Debreceni Művelődési Központ és a Debreceni Zenész Klub debreceni szólisták és zenekarok részére.

A pályázatra közismert magyar költők újonnan megzenésített verseivel lehetett jelentkezni. A zsűri és a közönség a legjobb szerzőket, előadókat és hangszerelőket jutalmazza. A versmegzenésítési pályázat nyilvános bemutatójára április 10-én, pénteken, 20 órától kerül sor a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában (Kossuth u. 1.).

A pályázatra 28 megzenésített vers érkezett 14 zenésztől. A szerzők többsége debreceni, vannak közöttük szólisták, zenekarok, de elsősorban amatőr előadókról van szó. Április 10-én a nyilvános bemutatón a zsűri értékeli a dalokat. A zsűri tagjai: Lukács László (Tankcsapda), Pércsi Sándor (Ölveti Blues Band), Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója; Dánielfy Zsolt színművész; Szénási Miklós, a Dehir.hu főszerkesztője, író, popzenész. A zsűri a legjobb előadót és a legjobb hangszerelőt értékeli. A közönség pedig a legjobb zeneszerzőre szavazhat.

– Takács Hajnalka –