Kedv, remények, trillák: bemutatkoznak a döntősök

Kedv, remények, trillák: bemutatkoznak a döntősök
© Fotó: DMK
Debrecen – A Kedv, remények, trillák versmegzenésítési pályázat döntőseinek nyilvános bemutatóját április 13-án, pénteken, 17 órától rendezik a DMK Belvárosi Közösségi Házában.

A Debreceni Művelődési Központ idén negyedik alkalommal hirdette meg pályázatát a Kortárs Könnyűzenei Egyesülettel közösen közismert magyar költők verseinek megzenésítésére. A bemutatandó művek csak újonnan megzenésített versek lesznek. A beküldött művek előzsűrizésen vettek részt, a legjobb produkciók a zsűri és a közönség előtt mutatkoznak be.

A 12 fellépő között lesznek szólisták és zenekari formációk. A zsűri elnöke: Németh Alajos zeneszerző, dalszövegíró, a Bikini együttes basszusgitárosa. A zsűri tagjai: Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója; Váradi Ferenc rádiós műsorvezető; Pércsi Sándor zenész.

A zsűri az alábbi kategóriákban hirdet győztest:

  • legjobb énekhang
  • legjobb hangszerelő
  • legjobb zeneszerző
  • legjobb Wass Albert–versmegzenésítés

A kategóriák győztesei értékes nyereményeket, többek között 80 ezer forint értékben hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzésre kapnak lehetőséget a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből.

Különdíj: Fellépési lehetőség a Campus Fesztiválon.

– Debreceni Művelődési Központ –