Kedden tüntetnek utoljára a Kossuth téren

Nagy János
Nagy János
1500 nap után, 2010. október 26-án fejezi be tüntetés-sorozatát a Kossuth téren 2006. szeptember 18-a óta minden nap demonstráló közösség.

 

Videó a helyszínről!

 

Nagy János szervező hétfőn este a sajtó képviselőinek elmondta: a tüntetések elsődleges címzettjei a hatalom képviselői voltak, másodlagosan azonban a társadalom egészéhez szóltak, mely kitermelte magából Gyurcsány Ferencet. A Bajnai-kormány idején már inkább az emberek passzivitása, hazához való közönye, erkölcstelensége miatt demonstráltak, felhíva a figyelmet a mélyreható változások szükségességére.

Sikerként könyvelte el többek között a demonstráció szellemi mozgalommá fejlődését

Nagy János a tüntetések eredményessége kapcsán a társadalom kudarcának nevezte, hogy nem sikerül a Gyurcsány-kormányt az öszödi beszéd utáni néhány hónapban lemondatni. Sikerként könyvelte el többek között a demonstráció szellemi mozgalommá fejlődését és hogy a „Kossuth tériek” maguk is több ezer aláírást gyűjtöttek a szociális népszavazásért.
Az új kormánytól komoly felelősségrevonást vártak, konkrétan például Gyurcsány vagy közeli munkatársa letartóztatását, a legutóbbi Balsai-nyilatkozatok szerint erre van remény.
A közösség a továbbiakban a Debreceniek az Igaz Országért (DIO) Egyesület keretében fog tevékenykedni céljaiért.HBN