Kedden ítélet várható Jozef Rohac büntetőperében

Kedden beszélhet az utolsó szó jogán az emberölés kísérletével vádolt Jozef Rohac (Rohács), majd várhatóan ítéletet is hirdet az ügyben Krecsik Eldoróda büntetőtanácsa.

Az ügyészség szerint Rohac még 1997. július 3-án közreműködött egy Bentley gépkocsi felrobbantásának kísérletében. A merénylet célpontja egy ismert vállalkozó lett volna, de a rosszul rögzített, illetve az alumíniumötvözetből készült alvázhoz mágnessel nem tapadó, távirányítóval vezérelt bomba nem lépett működésbe, hanem az úttestre esett.

A vád szerint a robbanószerkezet 3320 gramm semtex felhasználásával készült

A vád szerint a robbanószerkezet 3320 gramm semtex felhasználásával készült, és ha működésbe lépett volna, nem csupán a gépkocsit és utasait tépi szét, hanem 400-500 méteres körzetben rombol; a szakértők szerint a bomba úgynevezett ölő hatása legalább 200 méteres körben érvényesülhetett volna.

Az ügyész fegyházbüntetést, a védő felmentést kért Jozef Rohac ügyében. Rohac eddig sem a bírósági tárgyaláson, sem az azt megelőző rendőrségi kihallgatásokon nem tett részletes vallomást, mindössze annyit mondott a tárgyalóteremben, hogy nem érzi bűnösnek magát.

– Független Hírügynökség –