Kedd este Európa trónja a tét

Akt.:
Kedd este Európa trónja a tét
© Illusztráció: Getty Images
A Barcelona esélyesebb, de kilenc évvel ezelőtt a Sevilla már megtréfálta a nevesebb ellenfelét.

Spanyol bajnokinak is beillő mérkőzést rendeznek ma este Grúzia fővárosában, Tbilisziben, ahol a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásának győztese, a Barcelona és az Európa Liga címvédő Sevilla küzd meg egymással az UEFA Szuperkupáért.

Neymar kidőlt

2006 és 2014 után immáron harmadszor döntik el hispán alakulatok egymást között a trófea sorsát. Egyébként is megfigyelhető Spanyolország klubjainak a dominanciája, ugyanis az utóbbi hat évben csupán egyszer nem ők vihették haza a vitrinjükbe a serleget (2013–ban a Bayern München büntetőkkel múlta felül a Chelseat).

A kilencedik fináléjára –és nem mellékesen ötödik elsőségére– készülő Barca egyik kulcsembere nélkül kénytelen pályára lépni, mivel Neymart mumpsz döntötte le a lábáról. A brazil nélkül is Luis Enrique labdarúgói a favoritok, ezt a Sevilla trénere Unai Emery is megerősítette az UEFA weboldalán. – Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ellenfelünk esélyesebb a sikerre. Egy esetleges siker nagy lökést adhatna a számunkra, jót tenne az önbizalmunknak, erőt meríthetnénk belőle az előttünk álló kihívásokhoz – vélekedett az andalúzok szakvezetője, aki eddig 19 alkalommal irányíthatta aktuális csapatait a gránátvörös–kékek ellen, de diadalmaskodni még nem tudott, hat döntetlen mellett, 13 vereség teszi teljessé a fényesnek nem nevezhető mérleget.

Félre az érzelmekkel

– Nyilván nem közömbös számomra a Sevilla, nem csupán a klub, de a város is fontos szerepet játszik az életemben. Ennek ellenére a Barcelona tagjaként nem is lehet más a célom, mint a győzelem – osztotta meg gondolatait Ivan Rakitic az UEFA–nak, aki tavaly nyáron tette át székhelyét Andalúziából Katalóniába.

A kedd este főszereplői 2006–ban már összecsaptak az Európai Szuperkupáért, akkor a sevillaiak meglepetésre nagyon simán, 3–0–ra múlták felül a barcelonaiakat, ezzel megszerezve első és mindeddig utolsó aranyukat ebben a küzdelemsorozatban. Érdekesség, hogy akkor még Dani Alves piros–fehér szerelésben nyújtott kiváló teljesítményt, idén a dél–amerikai jobbhátvéd már a katalán színekben szeretne ünnepelni a lefújás után.

Az izgalmasnak ígérkező, 20:45–kor rajtoló mérkőzést Magyarországon két csatorna, az M4 és a Sport1 is közvetíti.

HBN–BÁSporthírek


hirdetés