KDNP: elmennek az ötpártira, de szkeptikusak

A KDNP elmegy a konvergencia-program jövő keddi ötpárti egyeztetésére, amelyet a miniszterelnök kezdeményezett a konvergenciaprogramról, azonban szkeptikusan állnak a tárgyaláshoz. Abban reménykednek, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezúttal őszinte lesz.

A kereszténydemokraták ugyan elmennek a jövő hét keddre tervezett ötpárti egyeztetésre, melyen a konvergencia-programmal kapcsolatban egyeztetne a kormány a pártokkal, de kételkednek a tárgyalás komolyságában – mondta el a Független Hírügynökségnek Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője. A KDNP azért tartja komolytalannak a megbeszélést, mert a konvergencia-program leadási határideje, azaz szeptember 1-e előtt három nappal ülnek össze.

A szóvivő hozzátette: remélik, hogy a miniszterelnök őszinte lesz ezúttal. Természetesen összeállítanak, és az egyeztetésen benyújtanak egy javaslatot Surján László bevonásával, de ennek részleteit csak a tárgyalást követően hozzák nyilvánosságra.

A kereszténydemokratákkal szemben a Magyar Demokrata Fórum nem vesz részt az ötpárti megbeszélésen – erről csütörtök délután rendkívüli ülésen döntött az ellenzéki párt elnöksége.