KDNP: a családi adókedvezmény kiszélesítése a szegényebbeken segítene

Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) – A családi adókedvezmény kiszélesítésére tett javaslat elsősorban a szerényebb anyagi körülmények között élőkön próbál segíteni – reagált a Kereszténydemokrata Néppárt a szocialisták keddi sajtótájékoztatójára az MTI-nek.

A kisebbik kormánypárt közleményében kiemelte, hogy a KDNP a családok pártjaként minden eszközzel azért küzd, hogy a nehéz gazdasági helyzet közepette több lehetőséget harcoljon ki a családok számára.

A családi adókedvezmény kiszélesítésére tett javaslat elsősorban a szerényebb anyagi körülmények között élőkön próbál segíteni – írták, és egyúttal sajnálatukat fejezték ki, hogy az MSZP ezt nem fogadja örömmel.

Az, hogy a kisgyermekes családok nem tudták igénybe venni az adójóváírás teljes összegét, még nem jelenti azt, hogy rosszabbul jártak, mint korábban – közölték.

Az MSZP szóvivője kedden sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kisjövedelmű családok tízezrei nem tudják igénybe venni a gyermekek utáni adókedvezmény teljes összegét. Kormos Kata ezzel arra a KDNP-s javaslatra reagált, amely azt célozza, hogy azok a kisgyerekes családok, amelyek nem tudják kihasználni az adókedvezmény teljes összegét, a munkavállalói járulékokból érvényesíthessék azt. Harrach Péter az MR1-Kossuth Rádió hétfő reggeli műsorában elmondta, az érintett családok átlagosan 30 ezer forintot nyerhetnek így. A szocialista párt szóvivője szerint a kereszténydemokrata frakcióvezető ezzel elismerte, amit az MSZP két éve mond: az egykulcsos adó miatt családok tízezrei nem tudják érvényesíteni a gyermekek utáni kedvezményt.

MTI