KBSC: Egy remek és egy gyengébb sorozat

Az idény közepén volt egy nyolc meccses veretlenségi sorozata a KBSC-nek (kékben)
Az idény közepén volt egy nyolc meccses veretlenségi sorozata a KBSC-nek (kékben) - © Fotó: Kozma István
Kazincbarcika – A mezőny közepén áll jelenleg a Kazincbarcikai SC NB II-es labdarúgócsapata.

Az előző szezonban az NB II-es tagságát meghosszabbító Kazincbarcikai SC-nél Koleszár György kezdte el a munkát, majd amikor a 8. fordulóban a gárda 4-1-re kikapott a Gyirmót FC-től, a klubvezetés váltott és Gálhidi Györgynek szavazott bizalmat, aki a megyei I. osztályú Ózdi FC-től érkezett a sárga-kékek kispadjára. A 2018/19-es évad 38 bajnoki mérkőzésből eddig 21-et játszottak le a csapatok, a Barcika mindenből (győzelem, döntetlen, vereség) egyaránt 7-et gyűjtött, és a 28 pontjával pillanatnyilag 9. a táblázaton.

– Akkor is köszöntem, és ezúton is köszönöm a bizalmat a kazincbarcikai ügyvezetésnek, valamint Gál Lászlónak, hogy elengedett Ózdról – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Gálhidi György. – Az élet valahogy úgy hozta, hogy nekem ezek a beugrások, melyekből volt néhány, sokkal jobban sikerültek, mintha teszem azt nyártól dolgoztam volna együtt az adott a csapattal. A 8. forduló után kieső helyen volt a KBSC, 6 ponttal, 9-15-ös gólkülönbséggel, mégis úgy gondolom, hogy elődöm, Koleszár György jó munkát végzett. Ugyanis ha nem lett volna benne a játékosokban a megfelelő alap, akkor a mi nagyon pozitív sorozatunk sem jött volna össze.

Védekezés, kihasználás

A szakember arra célzott, hogy a váltás utáni 8 összecsapásból hatot megnyertek az észak-borsodiak, és kétszer döntetlenre végeztek.

Úgy gondolom, az előzetes elvárás megvalósítható, a 6-8. hely teljesen reális és elérhető lesz a számunkra.” Gálhidi György

– A társaság három bajnokin 12 gólt kapott, illetve a lőtt találatok száma sem volt túl magas, így adott volt a feladat, hogy mindenképpen javítani kell a csapatvédekezésen, és a helyzetkihasználáson – mondta Gálhidi György. – Örültünk annak, hogy jól indult a közös munkánk, jöttek az eredmények is, és a győzelmek további lendületet, önbizalmat adtak a játékosoknak. Azok a bizonyos kapcsolatok összjátékban egyre jobban működtek, amiből kijött egy egészen kiváló szakasz, a 8 meccsen át tartó veretlenség. Az utolsó öt mérkőzésünk viszont nem lett olyan szép, amit egyértelműen a fáradtság rovására írok. A napi edzéseken, és a bajnokikon elég sokat kértem,„,kipréseltem” a játékosokból, akik igyekeztek, mindent elvégeztek, de ebbe belefáradtak, elsősorban fejben, pszichésen, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a rengeteg rossz döntést hibás cselekvések követték.

Óvatosan, jól kell

A szezon indulásakor a klubvezetés úgy „lőtte be” a csapatot, hogy a végén majd ott lehet az első tízben, nyolcban. Egyelőre ez az elvárás teljesülni látszik, viszont az öt gyengébb összecsapásnak, valamint a hátsó régióban tartózkodók sikereinek köszönhetően kissé „ráment” a mezőny a KBSC-re.

– Az tény, hogy a nyáron egy nagyon erős keretet állított össze a vezetőség, így nem voltak elégedettek azzal, amikor a kieső helyen állt a csapat – mondta Gálhidi György. – Valóban, egy kicsit sűrűbb lett a táblázat, éppen emiatt fontos lesz a jó tavaszi, február eleji kezdés. Óvatosan, jól kell majd adagolni a terhelést, a munkát, hogy majd friss és tudatos legyen a játékunk. Úgy gondolom, az előzetes elvárás megvalósítható, a 6-8. hely teljesen reális és elérhető lesz a számunkra.

A személyi változásokat firtató felvetésre a KBSC vezetőedzője annyit közölt, hogy Kovács Olivér és Szabó Lukas távozása elé nem gördítenek akadályt. A barcikaiak január 7-én, 14 órától kezdik a téli felkészülést. Amennyiben az időjárás nem szól közbe, úgy a 22. fordulót február 3-án bonyolítják le az NB II-ben. Gálhidi György gárdája összesen öt edzőmeccset vív majd, négyet alacsonyabb osztályú ellenfelekkel szemben, de pályára lép az NB I-es Debreceni VSC ellen is.

ÉM-MI


Meccsek

Január 12. (szombat): Kazincbarcikai SC – Tállya KSE
Január 16. (szerda): Kazincbarcikai SC – Gesztelyi SE
Január 19. (szombat): Kazincbarcikai SC – Sényő FC, Kazincbarcikai SC – Ózdi FC
Január 26. (szombat): Debreceni VSC – Kazincbarcikai SC


Gólszerzők

9 gólos: Lukács Raymond
7 gólos: Tóth László
4 gólos: Olasz Dénes
3 gólos: Fótyik Dominik, Tony Kanalos
2 gólos: Sergiu Oltean
1 gólos: Gábor Lukács, Raul Krausz, Szabó Lukas, Takács Péter


A gól hiányzott a KBSC-nek
Kazincbarcika - A labdarúgó NB II 21. fordulójában Kaposvárra látogatott a KBSC. Kaposvári RFC – Kazincbarcikai SC 2-0 (1-0) Kaposvár, 300 néző. V.: Kovács. Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó, Fodor – Szakály (Godzsajev-Telmán, 84.), Hegedűs – Zsiga (Andorka, 76.), Nagy K. (Nagy R., 68.)...

A Nyíregyháza (fehérben) győzött Putnokon
Kazincbarcika - A labdarúgó NB II 20. fordulójában kikapott a KBSC. Kazincbarcikai SC – Nyíregyháza SFC 1–2 (0–1) Putnok, 200 néző. V.: Nagy. Kazincbarcikai SC: Fila – Palmes, Heil, Fótyik, Mikló – Oltean, Kiss B. – Szabó L. (Tóth L., 46.), Toma (Krausz 76.), Kanalos – Olasz (Lukács R. 64.) Vez...