Kazi Tamás világsztárokkal fut Dohában

Kazi Tamás
Kazi Tamás - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Május 5-én Katar fővárosában kezdődik meg az idei, 14 állomásból álló atlétikai Gyémánt Liga sorozat.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola sokszoros magyar bajnok középtávfutója a 3000 méteres síkfutás iramfelelőseként mintegy 1200-1500 méterig vezeti majd fel a világ legjobb atlétáit.

A 2012-es olimpiát is megjárt Kazi Tamás az elutazás előtt elmondta:

,,Idén a fő célom a londoni világbajnokság, habár a tavalyi olimpiai szintnél is erősebb a kvalifikáció, mindenképpen ott akarok lenni. Az, hogy a világ legerősebb atlétikai sorozatának, a Gyémánt Ligának az első, dohai állomásán futhatok, az új manageremnek, Babinyecz Józsefnek köszönhető, aki már az idei fedett pályás versenyeimet is szervezte. Amikor rákérdezett, hogy mit szólnék a dohai szerepléshez, egy másodpercig sem hezitáltam. Egyeztetve az edzőmmel, K. Szabó Gáborral úgy ítéltük meg, hogy ez a lehetőség csak előnyömre válhat. Jelenleg alapozó munkát végzek, konkrétan nagyjából hasonló felmérő futásom lett volna az Oláh Gábor utcai pályán, helyette Katarban tesztelem magam…

Fantasztikus érzés, nagyon várom már, hiszen ez egy olyan feladat, amiben még nem volt részem, így természetesen van bennem egy kis drukk. Mivel a tv képernyőn keresztül több száz millióan nézik élőben a sorozatot, remélem, hogy mind a városnak, egyesületemnek és a szponzoraimnak is jó reklám lesz, hogy én is ott leszek a versenyen” – zárta gondolatait a sportember.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek