Kazahok folynak még a csapból is

Akt.:
Kazahok folynak még a csapból is
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúsámson – Erős boksznemzet a kazah, ezt eddig is tudtuk, de hogy szinte mindenhol győzzenek, ahol elindulnak, az már lassan Kubát idézi. Persze, ahol lépten-nyomon kazah versenyzőbe botlik az ember, ott ez nem lehet meglepetés. Pallai Kevin, a HISE 75 kilós ifije a vojvodinai Golden Glove versenyen kikapott kazah riválisától, így végül nem jutott döntőbe, pedig sokan ítélték neki a meccset.


Bunyósunk végül bronzérmet vehetett át. Lássuk, hogy látta ő maga az egyébként nagyon hasznos, kőkemény csatát egy magas szinten bunyózó rivális ellen.


Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

Elődöntő

Pallai Kevin (HUN) – Aman Kazankapov (KAZ) 0-3

Pallai Kevin: – Ahhoz képest, amit előzetesen mondtak róla, annyira nem volt kemény a kazah srác. Az első menettől kezdve próbáltam dominálni ellene, ami eleinte sikerült is. Az ellenfél folyamatosan szabálytalankodott, ám egy kezdő bírót kaptunk, aki ezt nem torolta meg – állítólag még az AIBA jelvényét is a meccs előtt kérte kölcsön, hogy feltegye az ingére. Hergeltem az ellenfelet, hogy szabálytalankodjon, mert hátha megintik, leléptetik, de semmi sem történt, engedték. A második menetben aztán kezdtem elfogyni. Ekkor közelebb merészkedtem hozzá kettős fedezék mögött, hogy ütőtávon belül legyek, mert a vívó stílus neki feküdt volna jobban. Igyekeztem ráerőltetni a saját bunyómat, de a harmadik menetben már csak a szívem vitt előre, meg az, hogy igen, meg tudom csinálni. Az ellenfelem fejen egyszer sem talált. Testen tisztábban megütött párszor, de a nagy részét azoknak is levédtem. Ő viszont jól bírta az ütéseket, ez kétségtelen. Szoros meccs volt. Volt több furcsaság is, ezen a mérkőzésen, de másokon is… Sokat elmond a versenyről, hogy 12 párból 10-ben volt kazah versenyző, s közülük csak egy nem jutott tovább, az is egy hazaitól, vagyis szerbtől kapott ki. Az én meccsem után a mi szakmai stábunk úgy vélte, hogy ha szorosan is, de enyém volt a győzelem. Aztán a pontozók 3-0-ra őt hozták ki. Tudom, hogy mindent megtettem, amit lehetett, így nem szomorkodok. Tény, hogy nem most voltam a legjobb formában, de szerintem így is megérdemeltem volna a győzelmet.

– harangiboxing.hu –
hirdetés