Kátyúlesen Debrecenben – Videó!

Hó, latyak, kátyú, bukkanó – úgy tűnik Debrecenben ez a természet körforgása, már ami az utak állapotát illeti. Néhány napja ugye havazott, aztán fagyott is egy keveset, s lám, az utak újból úgy festenek, mint amelyek egy szőnyegbombázásnak estek áldozatul.

Halszem optikás kameránkat újból az autó orrárra biggyesztettük, majd elindultunk a város egyik legforgalmasabb szakaszán, a vasútállomástól a Böszörményi út végéig, hogy szemléltessük, miként málik szét allattunk az aszfalt. Délelőtti portyánk alkalmával azonban azt tapasztaltuk, hogy bőszen kátyúznak az említett szakaszon, így arra gondoltunk, mi lenne, ha kora este újból végigautóznánk, hogy megnézzük, mennyire hatékony az elemekkel való küzdelem.

Nos, előzetesen annyit fűznénk a videóhoz, az már most látszik, hogy a legutóbbi havazás és fagy megtette “áldásos” hatását, ám a java még csak ezután jön. Számos olyan repedés és mélyedés figyelhető meg a kátyúzás után is Debrecen útjain, amelyek várhatóan csak a hétvégi havazás és nagyobb lehűlés után okoznak majd fejfájást. A körforgás pedig, rendületlenül halad tovább…

-HAON-

Címkék: ,