Katonadaloktól zengett a debreceni laktanya

Katonadaloktól zengett a debreceni laktanya
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A hajdúdorogi Akácos Út Nyugdíjas Klubot különdíjjal jutalmazták, míg a szintén hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület megkapta az első díjat a csütörtöki – immár kilencedik alkalommal megrendezett – Katonadalok Fesztiválján, a Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége és a Bocskai István Lövészdandár közös rendezvényén.

A fesztiválon ezúttal Rákóczi Ferenc és Bocskai István korából származó katonadalokat kellett előadnia a résztvevő 11 énekkarnak (Nagyváradról, Nagyszalontáról is érkeztek).

A második helyet a hajdúszoboszlói Derűs Alkony Nyugdíjas Klubnak, a harmadikat a tiszacsegei Nyugdíjas Tűzoltó Dalárdának ítélték. Egyéni elismeréseket is átadtak, így díjazták Sebestyén Miklóst (Hajdúnánás), Koleszár Józsefnét (Nyíregyháza) és Szilágyi Ibolyát (Nagyvárad).

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés