Kastélyban nevelték a füvet

Akt.:
Debrecen – Bírósági szakaszban a marihuána termesztő házaspár büntetőügye.

A jövő év elején elkezdődhet a tiszacsegei kastéllyal összefüggő kábítószeres ügy tárgyalása a Debreceni Törvényszéken. Mint az ügyészségi vádiratból kiderül, a büntetőpernek három vádlottja van: az ötletgazda házaspár és egy olyan személy, aki segédkezett nekik marihuánaültetvény kialakításában, gondozásában.

A vádhatóság megállapítása szerint a terheltek 2014 elején ismerkedtek össze, mindannyian drogfüggők. A házaspár a vádirat szerint 2013 májusában határozta el, hogy marihuánát nevel egy dunántúli pincében, ehhez növénynevelő sátrat, eszközöket, palántákat vásároltak és végül sikerült is szüretelniük mintegy fél kilónyi termést. Ezen felbuzdulva határoztak úgy, hogy nagytételben termesztenek füvet, amihez a tiszacsegei kastélyt szemelték ki. 2013 végén bérbe vették az ingatlant és elvégezték a szükséges munkálatokat. A harmadik vádlott megismerkedésüket követően 2014 szeptemberéig segédkezett a 60, Bécsből is vásárolt cannabis palánta nevelésében, gondozásában.

A rendőrség tavaly novemberben tartott házkutatást a kastélyban, ahol lefoglalták a termesztéshez szükséges eszközöket, kendernövényeket és palántákat az említett fél kiló marihuánával együtt. Az ügyben jelentős mennyiségű kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emeltek vádat.

HBN