Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.01. 06:08

Olvasónk írja: A pénz beszél...

<p>Nyíregyháza - Aki közel volt a húsos fazékhoz, osztozkodott, hallgatott. A kormányzat, vagy ellenzék egy követ fújtak. Tehették, hogy minél hamarabb meggazdagodjanak a közösből.</p>

Én úgy látom, ma Magyarországon minden a pénzről szól. Pályázni lehet, kell, aztán esetleg nyer is valaki. Az viszont szomorú, hogy szinte nincs nap, amikor ne számolnának be kisebb, nagyobb pénzlenyúlásokról.

Legyen az valamelyik cég, vezető esetleg „pártkatona”. Egyik oldalról azt halljuk: pénzbe kerül minden, ezért kellenek a reformok, eladások. De vajon, amit eddig kiprivatizáltak (tsz-ek, üzemek, állami vállalatok), azzal mi van? Aki közel volt a húsos fazékhoz, osztozkodott, hallgatott. A kormányzat, vagy ellenzék egy követ fújtak. Tehették, hogy minél hamarabb meggazdagodjanak a közösből...

A kisembernek, a „választónak”, maradt a munkanélküliség, a megszorítások. A másik helyen azt hallom, letértünk a jó útról, ez sem jó, az sem jó. De valamikor ők is a húsosfazék körül serénykedtek. Most bolydult a méhkas. Mindkét fél, találgat, légvárakat épít. A kisembernek pedig marad a remény... - írta olvasónk, N. János.

Kapcsolódó cikkek:

"Voltam már nagyon fent és nagyon lent"
Van egy 16 éves lányom, akire ugyanúgy, mint rám, nyomasztóan hat ez a kilátástalan állapot. Sok mindent kipróbáltam, én sem alamizsnát kérek, csak munkát!

Postánkból: A kutya meg a bolhák esete
Nem azok az ingyenélők, akik a hibás rendszer miatt nem dolgoznak, sőt! Ők a rendszer áldozatai! A paraziták azok, akik nem is AKARNAK dolgozni.

A munkanélküliség idővel gyengébbé és beteggé tesz
Egy kaliforniai kísérlet eredményei alapján amerikai kutatók azt állítják: nemcsak pszichikailag, de fizikailag is legyengíti az embereket a tartós munkanélküliség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!