Karriertanácsok az egyetemen: a kapunyitási pániktól az önéletrajzig

Karriertanácsok az egyetemen: a kapunyitási pániktól az önéletrajzig
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Praktikus karriertanácsokkal gazdagodhatnak a hallgatók idén is a hat előadásból álló, szabadon választható Karriertani alapismeretek kurzuson.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a diákok a magas színvonalú szaktudás mellett nem mindig rendelkeznek azokkal a kompetenciákkal, amelyek garantálják a sikeres álláskeresést. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központ (HKSZK) Hallgatói Karrierközpontja, amely a Bölcsészettudományi Karral közösen a 2015/16-os tanév őszi félévében már második alkalommal hirdeti meg a „Karriertani alapismeretek, avagy bevezetés a sikeres álláskeresés tudományába” című előadássorozatot.

A hasznos karrier-előadásokat szabadon választható tantárgyként vehetik fel a diákok, akik a kurzus elvégzésért két kreditet kaphatnak. Tavaly mintegy százan teljesítették a követelményeket.

A kurzus előadói a Debreceni Egyetem kiváló szakemberei. A nyitóalkalmon, október 6-án Pásku Judit, a Pszichológia Intézet oktatója „A kapunyitási pánik és a sokat emlegetett soft skillek” címmel várja az érdeklődőket. A félév során szó lesz még a karrierépítés egyes fázisainak problematikájáról, az önéletrajzról, az állásinterjúról, a munkába állás során szükséges alapvető jogi ismeretekről és gyakorlati tudnivalókról. A december 8-i záróalkalmon a közelmúltban Alumni-díjjal kitüntetett Teva Gyógyszergyár Zrt. személyzeti vezetője beszél majd a karrierépítés másik oldaláról.

A kedd délutánonként 14 órakor, az Auditórium Maximumban kezdődő előadásokat az Alumni-tagok és a Debreceni Egyetem hallgatói ingyenesen látogathatják.

– unideb.hu –
hirdetés