Kárpátaljai gyerekek javára báloznak

Akt.:
Kárpátaljai gyerekek javára báloznak
© Fotó: Matey István
Debrecen – A Város Báljának bevételét Salánk új óvodájának felépítésére fordítják.

Egy kárpátaljai kistelepülés, Salánk új óvodájának megvalósítására gyűjtenek majd adományokat a Város Bálján, melyet szombaton este tartanak a Kölcsey Központban – jelentette be sajtótájékoztató keretében dr. Papp László polgármester. Elmondta: Debrecen tavaly 21 millió forinttal segítette a beruházás megvalósítását, de ennél jóval több pénzre lenne szükség. Szavaiból kiderült, hogy Salánknak több mint 3 ezer, döntő részben magyar lakosa van. Ha összejön a hiányzó összeg a következő tanév kezdetére megoldódhat a probléma.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora arról beszélt, hogy számukra nagyon fontosak a kárpátaljai magyar diákok, jelenleg csaknem 300 ottani hallgatójuk van.

Viktor Alyokhintól, Salánk polgármesterétől megtudtuk, hogy 2010. óta szeretnék az új óvodát megépíteni, de az ukrajnai nehéz helyzet miatt már kétszer is átdolgozták a terveket.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője elmondta: a Város Bálján a nyitó táncot debreceni középiskolások fogják járni. A vendégek szórakoztatásáról többek között a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán tanuló zenészek, énekesek, a Debreceni Filharmonikus Zenekar, a Budapest Bár, Radics Gigi, Gáspár Laci, valamint Péterffy Bori és Love Band gondoskodik.

HBN-OCs
hirdetés