Károk másfélezer lakóházban

Károk másfélezer lakóházban
A veszteség százmilliókban mérhető; a szél a 210 kilométeres sebességet is elérte.

Tégláson 800, Hajdúhadházon 500 lakóház rongálódott meg, közülük több lakhatatlanná vált a hétfő délutáni viharban, amely Hajdúböszörményben és Hortobágyon is számos épületet megrongált.

Rengeteg fakidőlés

Bár a közúti és vasúti közlekedés keddre helyreállt, a rengeteg fakidőlés és ágleszakadás miatt az áramszolgáltatás bizonyos utcákban csak a tegnap esti órákban tért vissza. – A négy településen mintegy 1580 magántulajdonú lakóépületben keletkezett kár. Körülbelül 40 önkormányzati ingatlan sérült, elsősorban óvodák, iskolák és más közintézmények – tájékoztatott Rácz Róbert, a megyei védelmi bizottság elnöke.

Hajdúhadházon 100, Hajdúböszörményben 30 millió forint lehet a kár
Hivatalos közlések szerint Hajdúhadházon 100, Hajdúböszörményben 30 millió forint lehet a kár, Tégláson pedig csak becsülni lehet, hogy a veszteség hasonló vagy több is, mint Hadházon. A helyzetet nehezíti, hogy sokaknak nem volt biztosítása. A hajdúhadházi erdészethez tartozó területeken körülbelül 70 milliós a kár, 140-160 hektáron tarvágás szükséges – értesültünk a Nyírerdő Zrt-től.
Egy böszörményi kertész mérése alapján a hétfői szél erőssége elérte a 210 kilométeres sebességet! A meteorológiai előrejelzés szerint szerda este újabb zivatarral kell számolni a megyében.
 
HBN