Helyi közélet

2014.01.29. 11:25

Nem fű alatt értékesített

Debrecen - M. Csaba vesztére egy rendőrnyomozónak próbált eladni kábítószert.

Debrecen - M. Csaba vesztére egy rendőrnyomozónak próbált eladni kábítószert.Az elsőfokú határozatot megváltoztatva, jogerősen 5 év fegyházzal sújtott a Debreceni Ítélőtábla kedden egy korábban kábítószerrel kereskedő debreceni férfit. V. László büntetését az első fokhoz képest egy évvel enyhítette a másodfokú bíróság, amely egy másik vádlottat, M. Csabát – hasonló bűncselekményért – 6 év 6 hónap fegyházzal büntetett, és 90 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az eljárás kilenc vádlottja közül hat ügyében már az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedett. A két férfi a mostani ítélet értelmében legkorábban a szabadságvesztés-büntetés kétharmad részének kitöltését követően helyezhető feltételesen szabadlábra.

Több kiló dzsanga

Az elsőfokú bíróság tényállása szerint V. László 2009 decemberétől 2010 elejéig adott el marihuánát, amelyet debreceni családi házuk garázsában tárolt. A könnyű drogból többször értékesített V. Tibornak, aki a bizományban átvett anyagot tovább árulta, fogyasztotta.

Akkor is éppen füvet akart eladni az előbb említett férfinek, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek. A nyomozók a debreceni és polgári ingatlanok átkutatása során több mint 6 kilogramm gyanús növényi származékot találtak, és aznap egy másik férfit – L. Zsoltot – is elcsíptek.

HBN

További részleteket olvashatnak a Naplóban és a naplo.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában