Karneválos, viharos hétkezdet

Akt.:
Karneválos, viharos hétkezdet
Hajdú-Bihar – Javában zajlik a karneváli hét Debrecenben, mindenki bosszúságára azonban a viharos szél és a csapadék is megérkezett. A hétfői napon leginkább mégis a Füredi Kapu botránya borzolta a kedélyeket, kattintsanak a részletekért!


Fotók: Debrecen felülről, ahogy még sohasem látta!
Debrecen – A Debrecenben zajló hőlégballon Eb jó lehetőséget adott arra, hogy ritkán látható szögből is felfedezhessük a város elrejtett kincseit. Kicsit azért irigyeljük a madarakat, na.

debrecenfelulrol


Kifizette a lakását? Fizessen még egy kicsit! – Nagyon kiakadtak a Füredi Kapu lakói
Debrecen – A bank rossz gazdája volt a beruházásának, most fut a pénze után, és a veszteségeit rajtunk próbálja behajtani – összegezték a Füredi Kapu lakói kálváriájukat.

furedi2


Küldetéstudat és szerencse – Egy százéves gyermekorvos házi múzeuma
Debrecen – Alapítványt szervezett és régi álmaként néhány éve megalakult a Gyermekszemészeti Társaság. Interjú a százéves dr. Seres Géza szemész főorvossal.

gyermekorvos


Kvíz: Mennyire ismered a virágkarnevált?
Debrecen – Mikor rendezték az első virágkarnevált? És milyen céllal? Tesztünkből többek között ez is kiderül. Sok sikert!

kviz


Játszótér mellett önkielégített egy férfi Debrecenben
Debrecen – Szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Debreceni Rendőrkapitányság V. János ellen.

jatszoter


A kormányhivatal sem akarja, hogy trágyaszagba fulladjon a virágkarnevál
Debrecen – A megyei kormányhivatal szerint jogszerűen, a szükséges engedélyek birtokában működik az a nagymacsi sertéstelep, mely bűzére hivatkozva több helybeli olvasónk kereste meg szerkesztőségünket tíz nappal ezelőtt.

tragya


Huszonöt éve csodáljuk Pikó Sándor műveit a Virágkarneválon
Az alkotó gyermekeiként tekint a virágkocsikra, mindegyikbe ugyanannyi munkát és szeretetet fektet.

karneval2


Újra működik az ingyen wifi, sőt, még több helyen lesz!
Debrecen – Debrecen free wifit működtető rendszerében egy eszköz meghibásodása okozta a hibát. Az eszközcserét elvégezte a város, aminek köszönhetően a rendszer ismét működőképes.

freewifi_


Végleg elrepültek Debrecenből a színes hőlégballonok
Debrecen – A svájci Stefan Zeberli nyerte a 2015-ös hőlégballon Európa-Bajnokságot Debrecenben. A második a német Sven Göhler, míg a bronzérmes a szlovén Vito Rome lett. A legjobb magyar, Garab Szabolcs 51. helyen zárta a debreceni kontinensviadalt, melynek kedden lett volna vége, de az időjárás miatt a zárónapi programot törölték.

holegballon


Közel kétmilliárdot keresnek a Füredi Kapu beruházóin
Debrecen – Mivel a Debreceni Törvényszék elfogultságot jelentett, a Kúria a Szegedi Törvényszéket jelölte ki a Füredi Kapu botránya miatt indult büntetőeljárás bírósági folytatására. Megkaptuk a vádiratról szóló összegzést, a cikk folytatásában elolvashatják, mit lehet tudni eddig az ügy hátteréről.

lakok


Újra viharra kell számítani
Felhőszakadás veszélye miatt úgynevezett narancs, vagyis másodfokú riasztást adott ki keddre is az ország középső részére az Országos Meteorológiai Szolgálat – tájékoztatta hétfőn az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

FRANCE-WEATHER-STORM