Karizma

Karizma
Nem mennék bele annak elemzésébe, hogy a megelőzőek vagy a jelenlegi köztársasági elnök rendelkezett-e erősebb karizmával, köznapi értelemben olyan természetfeletti képességgel, amellyel az embereket egyaránt lehet befolyásolni a jó és rossz irányba.- Pap Gyula jegyzete

Azt, pedig csak találgatni lehet, hogy a most befutó jelölt legfontosabb kiválasztási szempontjai között szerepel-e ezen ismérv. Valójában a legerősebb delejnél is többet ér egy hathatós parlamenti támogatás, együttműködési készség. A jelölési procedúra hordoz némi új elemet az eddig tapasztaltakhoz – az ellenzék részéről hiányolt egyeztetések elmaradásához – képest: a szokatlanul nagy számú jelölt mindegyike meghallgatást nyer a kormányoldalon. Az itt megosztott információk persze kérdéses, hogy mennyire befolyásolják az ügy kimenetelét. Egy hét múlva derül ki, hogy végül kinek a „javaslatát” fogadják el a döntési helyzetben lévők.

Vélhetően mégis adódik valami köze a karizmához az új jelöltnek, olyan értelemben, amellyel sokak legalapvetőbb elvárását teljesítheti. Az, hogy „kedves lesz”.

-Pap Gyula –