Karambolok uralták a napot, de kerékpárost és gyalogost is gázoltak a megyében

A hajdúhadházi baleset helyszíne
A hajdúhadházi baleset helyszíne - © Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Ahogy azt megírtuk, hat autó ütközött össze csütörtök délután a 47-es számú főúton Sáránd és Derecske között, de sajnos nem ez volt az egyetlen baleset aznap a megyében.

Hajdúszoboszlón, a Hőgyes Endre utcán az általa vezetett személyautóval közlekedett egy 28 éves férfi 7 óra 40 perc körül. A Hőgyes Endre utca és Kossuth utca kereszteződésénél kihelyezett elsőbbségadást jelző táblánál a sofőr ugyan megállt a járművel, azonban nem vette észre a jobb oldalról érkező kerékpáros nőt, akivel összeütközött. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint a biciklis könnyű sérülést szenvedett. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Debrecenben, a Vár utcán egy nő az általa vezetett személygépkocsival közlekedett délelőtt 11 óra 25 perckor. A sofőr a kijelölt zebránál nem adott elsőbbséget az ott közlekedő gyalogosnak, akit elütött. A balesetben a gyalogos nő az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.

Fotó. police.hu Fotó: police.hu ©

Egy 19 éves férfi 13 óra 52 perckor az általa vezetett motorkerékpárral közlekedett Debrecenben, a Balmazújvárosi úton. A sofőr a körforgalomban úgy váltott sávot, hogy közben nem biztosított elsőbbséget az ott közlekedő, kanyarodó motorkerékpárosnak, akivel összeütköztek. A baleset során a 19 éves motoros elesett, és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Tehergépkocsival közlekedett egy férfi 15 óra 10 perckor Debrecenben, a Monostorpályi úton. A sofőr az Alma utca kereszteződésében a forgalomirányító lámpa piros jelzése miatt megállt a külső sávban. Várakozása során a fényjelző készülék jobbra kanyarodást szabályozó kiegészítő lámpája zöld jelzésre váltott, ezért járművével tévesen, a tilos jelzés ellenére egyenesen behaladt a kereszteződésbe, ahol összeütközött az Alma utcán, a Borzán Gáspár utca felé közlekedő személyautónak. A balesetben a személygépkocsi sofőrje és utasa, valamint a tehergépkocsi utasa is könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Hajdúhadházon, a Hunyadi utcában közlekedett 18 óra 42 perckor egy nő az általa vezetett személygépkocsival. A sofőr haladása során elütötte a neki jobbról balra, az úttest mellett lévő bokrok takarásából hirtelen az úttestre szaladó gyereket, aki a baleset következtében elesett és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett. A balesetek körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

– police.hu –