Karambolhoz és lakástűzhöz is riasztották a tűzoltókat

Akt.:
Karambolhoz és lakástűzhöz is riasztották a tűzoltókat
© Fotó: Pixabay
Hajdú-Bihar – Több baleset is történt szombaton Hajdú-Bihar megye útjain. Ügyeleti híreink.

A megyei mentők szombaton 194 feladatot láttak el, tájékoztatta a Naplót az OMSZ illetékese. Debrecenben 9 óra 44 perckor egy száguldó személygépkocsi lovaskocsival ütközött, a balesetben egy ember szenvedett könnyebb sérüléseket, őt kórházba szállították. Csökmőn 13 óra 28 perckor egy kisteherautó borult árokba, két személyt szállítottak kórházba könnyű sérülésekkel. Sárrétudvari külterületén 18 óra 34 perckor egy motoros lovasszekérrel ütközött, a balesetben a mentők egy könnyű sérültet láttak el.

Szombat hajnalban a 42-es számú főúton Földesen, a Magaspart és az Ady Endre utca kereszteződében két személygépkocsi ütközött össze, tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem illetékesétől. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik a járműveket átvizsgálták, majd áramtalanították azokat. A két autóban összesen heten utaztak, egyikük kiszabadítását a tűzoltók végezték el. A mentőszolgálat három embert kórházba szállított, a rendőrség pedig a műszaki beavatkozás idejére a főút érintett szakaszának fél útpályáját lezárta.

Szombat délelőtt Debrecenben, a Böszörményi úton egy nagyméretű fa két ága lehasadt. Az ágak a gyalogos és a közúti forgalmat veszélyeztették. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították az ágakat.

Szombat kora délután egy álmosdi lakóházhoz is riasztották a tűzoltókat: egy, a Rákóczi utcában lévő ház egyik szobájában a berendezési tárgyak égtek. A létavértesi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók érkezése előtt az ott élők a tüzet eloltották. Anyagi kár keletkezett, személyi sérülés azonban nem történt.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában hat személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül három súlyos és három könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány nyolc személyt fogott el, akik közül hat személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg kettőt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök tizenkét személyt állítottak elő, köztük kettőt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tíz esetben történt. HBN