Helyi közélet

2008.05.21. 15:27

Továbbra is életveszélyben a pénzszállító

<p>Debrecen - Stabil, ugyanakkor sérüléséből fakadóan továbbra is súlyos, életveszélyes az állapota annak a 46 éves pénzszállítónak, akit hétfő este lőtt mellkason egy rabló a debreceni Malompark üzletközpont hátsó bejáratánál. <DIA alt="Fegyveres támadás Debrecenben 2008.05.19." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Fegyveres_t_mad_s_Debrecenben_2008_05_19_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Fegyveres támadás Debrecenben 2008.05.19." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/fegyverestamadas1.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/fegyverestamadas2.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

16 58 Lehetséges, hogy a rendőrség hiába várja a biztonsági kamerák felvételeit…

– Sajnos úgy néz ki, hogy egy technikai malőr miatt a kamerák nem rögzítettek hétfőn este.

Nem csak a rablást nem vették fel, hanem nagyobb időtartam hiányzik – tudtuk meg Sipos Józseftől, az üzletközpont üzemeltetési igazgatójától.

Hozzátette: szakembereik dolgoznak még a problémán, hátha mégis sikerül megmenteni valamilyen képkockát.

15 24 A HaonSzentgyörgyi Jánostól, a debreceniKenézy-kórház sajtóreferensétől úgy értesült, hogy a pénzszállítón csütörtökön hasi műtétet végeznek el, mely során a bennmaradt lövedéket is kiemelik.

A férfit különösebb szóváltás nélkül lőtte le egy fekete ruhás támadó pisztollyal. Ő és társa elmenekültek, jelenleg is szökésben vannak.

 

Elõzmények

Különösebb felszólítás nélkül, egyszer, pisztolyból tüzelt az a fekete ruhás, 170–180 centiméter magas, inkább vékony alkatú férfi, aki mellbe lõtt egy pénzszállítót hétfõn 21.15 körül a Malompark üzletközpont hátsó bejáratánál. Számolt be a bûnesetrõl a rendõrség kedden, sajtótájékoztató keretében. Résen volt A napi bevételért érkezõ páncélozott pénzszállító autó a szokásos módon, a rámpához állt.

A sofõr a jármûben maradt, társa pedig bement a pénzt tartalmazó súlyos táskáért – részletezte Ambrus Vencel bûnügyi igazgató.

 Az ezredes közlése szerint, a tettes akkor lõtt, amikor a pénzszállító kilépett az épületbõl.

A támadó ezután felkapta a többmillió forintot tartalmazó táskát, és menekülni próbált.

A sofõr azonban keresztülhúzta számításait, ugyanis a történteket észlelve nagy gázzal visszatolatott, hogy elüsse a rablót.

Sikerült elsodornia, s a támadó ijedtében a kocsit megkerülve, a táskát hátrahagyva elfutott.

A pénzszállító ekkor vette észre, hogy egy másik feketeruhás férfi áll az üzletház tõszomszédságában lévõ, volt ifjúsági park nyitott kapujában. Olvassa el a részleteket....

 


 

  • Pénzszállító rablás: meghosszabbított előzetes
    Meghosszabbította a bíróság a tokaji pénzszállítórablás letartóztatott két gyanúsítottjának fogvatartását. Nem tudni, hogy milyen vallomást tettek a már bent lévő két férfire nézve az utóbb elfogott gyanúsítottak.
  • Rablógyilkosság Tokajnál
    Egy pénzszállító autót támadtak meg fegyveresek, amelyet üresen találtak meg a rendőrök Tokajnál.
  • Fuvarból rablás Nyíbátorban
    Kiszállította a két bottal járó utast, többször megrúgta, elvette kb. 20.000 forintját, majd áldozatát otthagyva hazavitette magát.
  • Fegyveres rablás Nyíregyházán
    Egy nyíregyházi házaspár feljelentése szerint fegyverrel, vagy annak látszó tárggyal fenyegetve rabolták ki őket az otthonukban.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában