Karambol a 84-es főúton – egy ember meghalt, öten megsérültek, köztük gyerekek is

Egy ember meghalt öten pedig megsérültek abban a karambolban, amely vasárnap dél körül történt a 84-es főúton, Tapolca közelében. A sérültek között gyerekek is vannak.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a baleset dél körül történt a 84-es főúton, Tapolca közelében, a lesencetomaji kereszteződésénél.

A legfrissebb adatok szerint egy kocsi Balatonederics felől Tapolca felé tartott, amikor karambolozott: a sofőr kitette az irányjelzőt és balra fordult, amikor egy szemből jövő kocsi “elkapta” a jármű hátulját. Utóbbi autó ezután átsodródott a másik sávba, ahol frontálisan ütközött egy akkor érkező autóval.

A kanyarodó kocsiban senkinek sem esett baja, a második autó utasa azonban a helyszínen meghalt, a sofőrt pedig a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba. A harmadik autóban négyen ültek: két felnőtt és két gyermek. Az egyik gyerek súlyosan, a másik pedig könnyebben sérült.

A kocsiban utazó felnőttek állapotáról nincs hír – mondta el a Futtató Norbert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az érintett útszakaszon továbbra is teljes az útzár.