Karácsonykor is a műhelyben

Karácsonykor is a műhelyben
© Fotó: Csatos István
Debrecen – Kurtos Róbert Kassa óta nem indult hazai versenyen. Elkezdték a következő szezonra a Mitsubishi revízióját, de az fel sem merült bennük, hogy nem autóznak a már rituálénak számító Szilveszter Rallye-n. Persze nehézségek most is adódtak, mert nem érkezett meg Angliából a váltó.

Kassán indultatok utoljára a bajnokság keretein belül. Azóta mi történt veletek?

Kurtos Róbert: Igen, a szlovák-magyar futamon voltunk utoljára, mert a mecseki pályák nincsenek túl közel hozzánk. Ezért úgy döntöttünk, hogy már Kassa után a Szilveszter Rallye-ra koncentrálunk, és elkezdjük a kocsi revízióját. Ez hellyel-közzel sikerült is, kivéve azt, hogy nem érkezett meg a váltónk, ezért még az ünnepek alatt is egy kevés időt a műhelyben töltünk.

Tesztelni mennyire fogtok tudni majd, lesz rá időtök?

Kurtos Róbert: Szerepel a tervek között, de a verseny előtt még akadnak elintéznivalóim, ami körülbelül 50-50% esélyt ad arra, hogy ott lehessünk a hivatalos teszten. Még van pár nap addig, meglátjuk.

Idén nem volt állandó navigátorod. A szilveszteri futamon kivel fogsz indulni?

Kurtos Róbert: Igen, ebben a szezonban többen is diktálták a tempót, nem is rosszul, de hiányzott belőle az állandóság. Jövőre úgy néz ki, megoldódik ez a probléma. Herczeg Szabolccsal fogok rajthoz állni a Hungaroringen, ahol megnézzünk, mennyire tudunk együtt működni. Futólag már ismertük egymást, de majd az idei utolsó versenyen kiderül, hogyan tovább. Részemről nincs akadálya, hogy a következő teljes évet együtt vigyük véghez, de a verseny után mindketten többet tudunk majd mondani.

Mik a célok az év utolsó versenyén?

Kurtos Róbert: Mivel nem érkezett meg Angliából az új váltónk, és egy használt váltóval állunk rajthoz, vigyázni fogunk természetesen arra, hogy nehogy valami baj történjen menet közben. Igazából ez már az előszele lesz a 2016-os szezonnak. Teszteljük a verdát, megnézzük milyen lesz Szabival a kocsiban a hangulat, mennyire tudunk együtt dolgozni. Nincsenek elvárások, egy jó futammal szeretnénk búcsúzni a 2015-ös évtől.

– Tiba Anita –