Karácsonyi ellenőrzés: javuló jogkövetés Hajdú-Biharban

Karácsonyi ellenőrzés: javuló jogkövetés Hajdú-Biharban
Debrecen. Több mint 120 ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt év végén az ünnepekhez kapcsolódva. Hajdú-Bihar megyében a jogsértések számát tekintve országos viszonylatban is kedvező képet mutatnak a vizsgálatok eredményei.

Az egyhónapos ellenőrzéssorozatban főként a nyugta- és számlaadás kötelezettségét, a szabálytalan foglalkoztatást, valamint az áruk eredét vizsgálták a revizorok nemritkán a társhatóságokkal közösen. Kiemelt figyelmet fordítottak a bevásárló központokban és azok előtt árusító kereskedőkre, a forgalmas vendéglátói egységekben történő fogyasztásokra, a nagy forgalmat lebonyolító kereskedelmi egységekre, vásárok és piacok területén történő szezonális termékeket árusítókra. 

Volt nyugtatömb

Az ellenőrzések során tapasztalható volt, hogy az adózók odafigyelnek a nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, az érintett adózók mindegyike rendelkezett nyugtatömbbel, melyet rendszeresen használtak a vizsgálatokat megelőző időszakban is. Állatkereskedéssel foglalkozók is a hatóság látókörébe kerültek. Interneten hirdető kutyatenyésztőket vettek górcső alá a revizorok, akiknél bizonyítható az üzletszerű tevékenység. A karácsonyi akcióban több mint 2 millió forintos bírságot szabtak ki a revizorok. HBN