Kapszulában és „diákban”

2028-ban bontják majd ki a kapszulát
2028-ban bontják majd ki a kapszulát - © Fotó: Matey István
Debrecen – A tehetséggondozást kiemelő szemléletet örökítik tovább.

Úttörő és meghatározó a tehetséggondozásban a Debreceni Egyetem, amelynek pedagógus pályára készülő diákjai remények szerint továbbviszik e szemléletet jövendőbeli osztályaikba – mondta dr. Varga Zsolt tudományos igazgató csütörtökön a felsőoktatási intézményben, ahol időkapszulában is megörökítették a különleges képességű tanulók fejlesztéséért tett lépéseik eredményét.

A Nemzeti Tehetség Programban ebben a tanévben az egyetem 15 karának több mint 500 hallgatója vesz részt. Az egyetem áprilisban rendezte az „NTP Utópia konferenciát”, amelyen tudományterülete jövőjét felvázoló tanulmányaival mutatkozott be a Nemzeti Tehetséggondozó Programban résztvevő 100 fiatal kutató. A hallgatók szakmai visszajelzést kaphattak tudományos kutatásuk hasznosságáról. A kapszulába bekerült – többek között – az előadások anyagait összegző kiadvány. A kapszulát a program végén, 2028–ban nyitják ki.

HBN


Időkapszula a jövőnek
Debrecen – 2028-ban, a Nemzeti Tehetség Program zárásakor bontják majd ki azt az időkapszulát, amelyet ma helyeztek el a Debreceni Egyetemen.