Kaposvári bűnözők fosztottak ki egy idős bácsit Komádiban

Kaposvári bűnözők fosztottak ki egy idős bácsit Komádiban
© Fotó: police.hu
Komádi – A kaposvári rendőrök elfogták azt a három férfit, akik a megalapozott gyanú szerint kifosztottak egy 82 éves bácsit Komádiban.

Egy idős férfi tett bejelentést 2016. május 25-én 13 óra 40 perc körül a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy ismeretlenek készpénzt loptak el tőle komádi otthonában.

A bejelentést követően a helyi járőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy három férfi 13 óra körül megjelent a sértett Komádiban található házánál, majd ketten a nyitott ajtón bementek a lakásba, míg harmadik társuk a kocsijuknál várakozott. Az ismeretlenek a 82 éves sértettnek azt mondták, hogy az önkormányzat munkatársai és 80 ezer forintot hoztak a részére, de előtte elkértek tőle 10 ezer forintot. A két férfi elterelte az idős bácsi figyelmét, majd ellopta a szekrényben tartott készpénzt, ezután pedig elhajtottak a helyszínről.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A berettyóújfalui rendőrök a rendelkezésre álló térfigyelő kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható gépjárművet, amelynek a körözését elrendelték. A kaposvári rendőrök aznap 19 óra 15 perc körül Mernyén megállították a körözött Opel típusú személygépkocsit és igazoltatták annak sofőrjét és két utasát, akik a jármű utasterében lévő nagy mennyiségű készpénz eredetével kapcsolatban feltett rendőri kérdésekre összefüggéstelen válaszokat adtak, majd elismerték, hogy az bűncselekményből származik. A rendőrök a 35 éves S. Lajost, a 22 éves D. Róbertet és a 34 éves D. Attilát elfogták és a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók a három férfit bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a kaposvári lakosokkal szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –