Kapitányváltás az osztrák jégkorong-válogatottnál

Budapest/Bécs – A finn Alpo Suhonen személyében új szövetségi kapitányt neveztek ki a magyarokkal együtt jövőre a divízió I/A osztályban szereplő osztrák jégkorong-válogatott élére.

A 67 éves szakember az elmúlt négy idényben az osztrák szövetség sportigazgatója volt. Amint az a nemzetközi szövetség honlapján olvasható: elődje, a kanadai Daniel Ratushny azután távozott, hogy a válogatott a másodosztályban negyedik, összesítésben pedig a huszadik helyen végzett, és nem jutott vissza a világelitbe. Ratushny a jövőben klubjára, a Lausanne-ra kíván összpontosítani, nem szeretne két feladatkört ellátni. Suhonen korábban dolgozott finn szövetségi kapitányként, valamint az észak-amerikai profiligában (NHL) is, volt a Chicago Blackhawks vezetőedzője, a Winnipeg Jets, illetve a Toronto Maple Leafs másodedzője.

Az osztrákok a vb-k 86 éves történetében sohasem végeztek ilyen rossz pozícióban.

A jövő évi divízió I/A vb-t április 22. és 28. között Kijevben rendezik – az osztrákok is pályáztak -, és a tornán az ukrán, az osztrák, a magyar, a kazah, a lengyel és a dél-koreai válogatott vesz részt. Az első két csapat feljut a top16-ba, az utolsó pedig kiesik.

– MTI –

Címkék: ,