Kapával támadt, bezárják

Kapával támadt, bezárják
© Illusztráció
Debrecen – A véletlenen múlt, hogy nem volt végzetes a vádlott által okozott sérülés.

Három év 10 hónapról öt évre súlyosbította Gy. Zs. emberölés kísérlete miatt kiszabott börtönbüntetését a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa szerdán; a férfi 2012 áprilisában Konyáron súlyos sérülést okozott egy ismerősének.

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék által megállapított tényállás szerint 2012 áprilisában Gy. Zs. vádlott konyári lakásában tartózkodott. Ezen a napon Gy. P. T., a vádlott unokatestvére, illetve R. A. az egyik szomszéd házban együtt italoztak, minek hatására ittas állapotban kerültek. R. A. és Gy. P. T. hazaindult és a vádlott háza előtt összeszólalkoztak, lökdösődni kezdtek. A verekedést megakadályozandó R. R. (R. A. testvére) megpróbálta őket szétválasztani. Ezt észlelve a vádlott magához vett egy kapát, azzal kiszaladt az utcára és a kapával R. R. sértettet fejbe vágta. A közelben tartózkodó rokonok azonnal mentőt hívtak. A helyszínre érkező helyi körzeti megbízottak az időközben egymásra támadó családtagokat szétválasztották.

A sértett a bántalmazás következtében arcidegsérüléseket szenvedett, amelyek maradandó testi fogyatékosság visszamaradásával gyógyultak.

Figyelemmel az elkövetés eszközére, a kifejtett erőhatás nagyságára, akár halálos eredmény is bekövetkezhetett volna, annak elmaradása kizárólag a véletlenen múlt – állapította meg a bíróság. Az ítélet jogerős.

HBN