Kampánnyal hívnak véradásra

Debrecen – Kampányt indít novemberben az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), hogy minél többen váljanak véradóvá. Véradásra hívják azokat a fiatalokat és idősebbeket, akik most kívánják megtenni az első lépést, hogy önkéntes véradásukkal segítsenek beteg embertársaikon – közölte az OVSZ.

A vér és vérkészítmények transzfúziója minden évben több ezer életet ment meg Magyarországon. Kiemelt célunk, hogy minél többen véradóvá váljanak, hiszen a vér csak véradással pótolható, szükségünk van egymás segítségére – áll a szervezet közleményében. Arra is emlékeztetnek, hogy november 27. minden évben a véradók napja Magyarországon.

Azok között, akik november folyamán első alkalommal nyújtják segítő karjukat véradásra, három darab, két éjszakás tartózkodásra szóló wellnesscsomagot sorsolnak ki.

Első véradásra jelentkezhet mindenki, aki betöltötte 18. életévét, de még nincs 60 éves, egészségesnek érzi magát, és testsúlya eléri az 50 kilogrammot.

Megyénkben legközelebb november 5-én lehet vért adni: 12–15.30-ig Hajdúböszörményben, a Nagév Rács Kft.-nél (Kinizsi u. 5.), 9–12 óráig Hosszúpályiban a művelődési házban (Debreceni u. 2.), valamint 13–15 óráig Monostorpályiban, a művelődési házban (Bajcsy-Zs. u. 5.).

HBN