Kamionbaleset a Csap utcán: pozitív lett a szonda

Akt.:
Kamionbaleset a Csap utcán: pozitív lett a szonda
© Fotó: police.hu
Debrecen – Egy 41 éves férfi az általa vezetett személyautóval áthajtott a záróvonalon, majd összeütközött egy kamionnal hétfőn délután a Csap utcán. A debreceni rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a szabálytalan sofőrrel szemben, amely pozitív értéket mutatott, ezért a férfit előállították – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hajdúböszörményi férfi 2018. december 3-án 5 óra körül Debrecenben, a Csap utcán személyautójával közlekedett, amikor a Mester utca kereszteződésében figyelmen kívül hagyott egy elsőbbség adás kötelező jelzőtáblát, szabálytalanul balra kanyarodott és összeütközött egy kamionnal. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol a járművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami a személyautó sofőrjénél pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások előállították a 41 éves férfit a rendőrkapitányságra és büntető feljelentést tettek vele szemben. A balesetben személyi sérülés nem történt. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

kamion2Fotó: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felszólítja a járművezetőket, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló! Tartsák be a közlekedés szabályait!

… hogy mindenki hazaérjen! – figyelmeztet honlapján a rendőrség.