Kamilla Fesztivál és II. Mackóföldi Vigasságok

Pünkösd havának utolsó hetében a már hagyományos Kamilla Fesztivál programjait látogathatták az érdeklődők a városi Ady Endre Általános Művelődési Központban.

Kedden előbb a Kamilla Teázó nyílt meg, majd Molnár V. Attila botanikus, természetfotós kiállítása, amelyet Takács Attila a magyarság virágairól tartott előadása követett. Csütörtökön Kamilla Természetgyógyászat keretében dr. Csikai Erzsébet orvos- természetgyógyász „ A legegyszerűbb a legnagyszerűbb” címmel tartott előadást.

Este Csend- és Csillagtúra indult a Szent Iván-halomhoz, ám a sok kisgyermekre tekintettel hamarabb, a lövő dombon letáboroztak, s onnan figyeltek csillagokat bolygókat. Pénteken “Tibeti hangtálak és gongok csodálatos világa” című est keretében a hangmasszázzsal ismerkedtek Nagyné Lövei Lilla hangmasszőr tolmácsolásában. A szombat a túrázásé volt: a Kamilla kerékpártúra a hortobágyi Sas kocsmához vezetett, s a nagy sikerre való tekintettel minden bizonnyal nem utoljára. A vasárnap természetesen a gyerekeké volt egész napos ismeretterjesztő, s egyben szórakoztató programokon vettek részt a legkisebbektől a nagyobbakig a II. Mackóföldi Vigasságok keretében. Itt minden a mackók körül forgott: Mackolimpia, Mézes Morzsa Faloda, Csupa Mackó Gyerekszoba, Arcfestés, Zsákbamedve ajándékok, mesekuckó, kézműves játszóház, diavetítés, előadás a világ medvéiről, és Mackóföldi Kincsvadászat várta az ünnepelteket. A nap végére sok ajándékkal és élménnyel gazdagodtak a jólesően elfáradt gyereksereg tagjai.

Marján László