Kamerun üzletemberei konkrét javaslatokkal érkeztek Debrecenbe

Kamerun üzletemberei konkrét javaslatokkal érkeztek Debrecenbe
Debrecen –  A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-kameruni gazdasági fórumot és üzletember találkozót szervezett szerdán. Marie-Catherine Ngo Djob, Kamarun tiszteletbeli konzulja felhívta a figyelmet arra, hogy számtalan lehetőség van Kamerun és Magyarország közötti együttműködésre.

Kiemelte Magyarország technológiai fejlettségi szintjét, amelynek eredményeit szeretnék Kamerunban is hasznosítani. Megemlítette a mezőgazdaságban, környezetvédelemben rejlő lehetőségeket, illetve a már jól működő kulturális és oktatási kapcsolatokat. Sok kameruni diák tanul például a Debreceni Egyetemen. A konzul asszonyt kísérő delegáció tagjai olyan üzletemberek voltak, akik konkrét kérdésekkel, javaslatokkal jöttek.

 

A föld kincsei

Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország kötelezettséget vállalt, hogy támogatja az afrikai országot. Hozzátette, hogy Kamerun gazdag árványi anyagokban, rendkívül jó földekkel rendelkezik, amelyeket tartós földbérletbe adnak mezőgazdasági vállalkozásoknak. Óriási lehetőségek vannak az állattenyésztés, az erdő- és vízgazdálkodás és a környezetvédelem terén is. HBN

 

Fotó: Molnár Péter

Címkék: