Kamarai segítség az egységes kérelemhez

Debrecen – Késedelmes benyújtás esetén munkanaponként egy százalék a késedelmi pótlék mértéke.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a falugazdászok közreműködésével ingyenes segítséget biztosít a kamarai tagoknak az egységes támogatási kérelmek beadásához.

Harminckét jogcím

A kérelem 32 támogatási jogcímet tartalmaz, benyújtása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.hu) elektronikusan, ügyfélkapun keresztül történik. Az egységes kérelem benyújtási határideje május 15., de mivel ez munkaszüneti napra esik, idén május 17-ig lehet beadni a kérelmeket. Az egységes kérelem május 18. és június 9. között történő benyújtása esetén munkanaponként 1 százalék késedelmi szankciót kell alkalmaznia az MVH-nak. A június 9-ét követően benyújtott egységes kérelmet elutasítják. A május 17-ig benyújtott egységes kérelmet késedelmi szankció nélkül május 31-ig lehet módosítani.

Egy hektár felett

A kérelem csak akkor nyújtható be, ha az igényelt támogatható terület meghaladja az egy hektárt, ezen belül a minimális táblaméret 0,25 ha lehet. Az igényelt területekre vonatkozóan jogszerű földhasználattal kell rendelkezni. A termeléshez kötött tejhasznú tehén, hízottbika és a húshasznú anyatehéntartás támogatás is az egységes kérelemben igényelhető, melyhez hatósági állatorvos által kiállított igazolás szükséges. Zöldségnövény, ipari zöldségnövény, szemes vagy szálas fehérjetakarmány-növény termesztés támogatása esetében minősített szaporítóanyag használatát igazoló számlával vagy vetőmagcímke másolatával kell rendelkezni.

HBN