Kálucz Martinnak Debrecen a favorit

Küzdősport. A Hungarian Pitbull Fighters Debrecennél nyáron sem áll meg az élet, az ország egyik legmagasabban jegyzett vegyesharc klubjának versenyzői keményen készülnek az őszi versenyidényre.

A nemzetközi szinten is szép eredményekkel rendelkező vezetőedző-versenyző, Soltész László Cegléden vett részt négynapos MMA-edzőtáborban. A csapat másik topversenyzője, Kálucz Martin Debrecenben készül, a Hódos Imre sportcsarnokban, áprilisban klubtársával, Zahari Vincével emlékezetes csatát vívó ifjú tehetség több mester tréningjeit is látogatja.

 

Elfoglalt

– Hétfő, kedd, csütörtök, péntek délelőttönként erősítek a Pitbull-bázison, délutánonként túlnyomórészt a K-1 MAX négyes világbajnoki döntőjének résztvevőjénél, Balogh Norbinál edzek – mondta Kálucz Martin. – Küzdök Soltész László gyakorlásain, igénybe veszem az egykori dzsúdós, Kiss László segítségét is, de rendszeresen látogatom alapsportágam, az ökölvívás tréningjeit, a DVSC mesterénél, Deél Istvánnál szoktam edzeni. Többféle tréningen veszek részt, a nyár egyik legfontosabb feladata az izomtömeg növelése, sokat kondizok. Hallgatva az edzőkre, a nálam tapasztaltabb versenyzőkre, nem akarok gyorsan több kiló izmot magamra rakni, fokozatosan szeretnék haladni.

A feltörekvő fighter elmondta, jelenleg nem gondolkodik súlycsoportváltáson, továbbra is a 84 kilogrammosok között akar sikereket elérni. A versenyekre ledobja a rajta lévő pluszt, de pár éven belül a 90 kilogrammos kategóriában szeretné megmérettetni magát.

 

Nem szívbajos

Súlycsoportjában lassan az ország legjobbjai közé tartozó 19 éves harcos nem csak a ketrecben kemény, ami a szívén, az a száján, bátran beszól riválisainak. – Van egy-két pesti srác, akikkel nagyon szeretnék megmérkőzni. Azt hiszem, a szakma túlsztárolja őket, pedig nem állnak mögöttük olyan eredmények, amik ezt indokolnák. Bárhol, bármikor kiállok ellenük – jelentette ki Kálucz.

A sportoló nem csak szavakban erős, az utóbbi időkben egymás után aratja itthon és külföldön is győzelmeit. Nem tagadja, hiányzik a versenyzés, de azzal is tisztában van, a nyári időszak elsősorban a felkészülésről, az erőgyűjtésről szól. – Várom már a bunyókat, igazán akkor érzem elememben magam, ha Debrecenben küzdhetek – mondta Martin. – Nincs annál jobb érzés, amikor a barátaim előtt mutathatom meg magam. Ez doppingol, remélem, nemsokára újra lesz lehetőségem, hogy hazai környezetben meccselhessek. HBN–BZ

Címkék: