Kálomista szerint egységes csapat a Veszprém

Budapest – Nem várható jelentős változás az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának keretében – mondta az együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Kálomista Gábor közölte: “két pici lépés hiányzott” ahhoz, hogy tökéletes szezont fussanak, ugyanis az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája négyes döntőjében második lett az együttes, illetve a klubvilágbajnokság fináléjába is bejutott. Előbbi sorozat döntőjében a Barcelona, utóbbiban pedig a Füchse Berlin állította meg a magyar csapatot. Kálomista Gábor megjegyezte, a németek elleni vereséget a mai napig érthetetlennek tartja.

Nem sokkal ezt követően távozott posztjáról Carlos Ortega vezetőedző, akinek helyét korábbi segítője, Xavier Sabaté vette át. A trénerrel – ahogyan Kálomista Gábor hangsúlyozta – úgy mennek előre, ahogyan azt eltervezték, így könnyen elképzelhető, hogy a szakembert hamarosan megerősítik pozíciójában.

A keret összetételével kapcsolatban Kálomista Gábor hangsúlyozta, a világ legjobb játékosai, hazájuk válogatottjainak meghatározó kézilabdázói alkotják a Veszprémet, így nem csoda, hogy többeket is meg akarnak szerezni a riválisok, ugyanakkor külön öröm számukra, hogy még ennél is többen szeretnének a klubhoz szerződni. Ugyanakkor leszögezte, a jelenlegi csapat nagyon egységes, és képes lehet a nagy célok elérésére, éppen ezért télen biztosan nem igazolnak senkit, de a nyári holtszezonban is csak “némi frissítés” várható.

Kálomista Gábor beszélt a Veszprém Kézilabda Egyesület átalakulásáról is, mint ismert, Szabó János, a Magyar Telekom pénzügyi vezérigazgató-helyettese lett az új elnök, míg az elnökségbe bekerült Nagy László, az együttes csapatkapitánya is.

Az új elnökről leszögezte, jó választásnak tartják, hogy egy ilyen nagy nemzetközi cég – amely 18 éve támogatja a klubot – arca áll a klub mögé.

Nagy Lászlóról Kálomista Gábor elmondta, amikor a klasszis átlövő visszatért Magyarországra, már akkor úgy gondolták, hogy játékospályafutását követően is számítanának rá.

“Kiváló sportvezető lesz, több nyelven beszél, remekül kommunikál, a magyar kézilabdának szüksége van rá” – mondta Kálomista Gábor, aki hozzátette, bízik abban, hogy Nagy László két év múlva lejáró szerződését meghosszabbítják majd.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek