Sport

2015.02.04. 08:32

Csak egészségesen ajánlott a sportolás!

Debrecen - Sajnos egyre gyakoribb eset, hogy makkegészségesnek tűnő középkorú és fiatalemberek szíve megáll sportolás közben - mondta el portálunknak dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi regionális orvosigazgatója egy pénteki sajnálatos haláleset kapcsán.

Debrecen - Sajnos egyre gyakoribb eset, hogy makkegészségesnek tűnő középkorú és fiatalemberek szíve megáll sportolás közben - mondta el portálunknak dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi regionális orvosigazgatója egy pénteki sajnálatos haláleset kapcsán. A Hunyadi Általános Iskolában focizás közben halt meg egy 40 év körüli férfi, akit újraélesztéssel sem sikerült megmenteni.

Pápai György kardiológiai vizsgálatokra is hivatkozva állítja, a régióban havonta két havonta előforduló hasonló esetek áldozatainak egyébként semmi baj nem volt a szívükkel csak valamilyen vírusos szövődmény okozott náluk szívelégtelenséget. Ez pedig arra figyelmeztet, hogy nem szabad lábon kihordani egy erős megfázást vagy influenzát, és csak akkor érdemes még hobbi szinten is intenzív sportolásba kezdeni, ha teljesen meggyógyultunk.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!