Kajak-kenu vk – Douchev-Janics és Lucz is a középfutamban

Akt.:
Duisburg – A riói indulási jogért harcoló Douchev-Janics Natasa és Lucz Dóra is sikerrel vette a péntek délelőtti előfutamot K-1 200 méteren a duisburgi kajak-kenu világkupán, amely ebben a számban az olimpiai válogató második fordulója a magyar indulók számára.

A háromszoros ötkarikás aranyérmes Douchev-Janics győzelemmel, a 21 éves, korosztályos világbajnok Lucz pedig negyedik hellyel biztosította a helyét a délutáni középfutamban. A múlt heti, szegedi válogatót Douchev-Janics nyerte, így ha most is honfitársa előtt végez, bekerül a riói csapatba.

A férfi K-2 200 méteren a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter duó megnyerte előfutamát, a Balaska Márk, Birkás Balázs kettős pedig ötödik lett, K-1 1000 méteren Kopasz Bálint harmadik, Bogár Gábor hatodik, C-1 1000 méteren Bodonyi András hatodik, női C-1 200 méteren Takács Kincső negyedik, míg K-2 1000 méteren Janza Richárd és Korondy Tamás nyolcadik, Noé Zsombor és Vass Péter harmadik hellyel mutatkozott be. Az összes egység a délutáni középfutamba került, egyedül Takácsnak volt lehetősége egyből a döntőbe jutni, de ehhez győznie kellett volna.

Ezekben a számokban szombaton rendezik majd a döntőt.

További program:

középfutamok 14.00

szombat:

előfutamok 8.40
középfutamok 9.55
döntők 12.30
előfutamok 15.00
középfutamok 17.10

vasárnap:

döntők 10.30

– MTI –