Kadet-junior előválogató – Két bronzérem és két további helyezés a DHSE termése

Két bronzérem és két további helyezés a DHSE termése
Két bronzérem és két további helyezés a DHSE termése - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Két bronzérem és két értékes helyezés a DHSE-PMD hétvégi mérlege a kadet-junior előválogatón. Fekete Laura és Vértesi Lili vitték a prímet. A szintén Debrecenben készülő Bíró Dávid is bejutott a nyolcas döntőbe.

A hétvégén Budapest adott otthont a kadet és junior korosztály párbajtőr mezőnyének. Már a következő idényre gondolva előválogatót rendeztek az adott korosztályokban. A kadet fiúk mezőnyében indult a román korosztályos válogatott Bíró Dávid, aki a debreceni terem állandó lakója, itt tanul, illetve itt készül az éppen aktuális versenyeire. Bíró a csoportkört követően előkelő helyen került fel a táblára, majd izgalmas mérkőzéseken jutott be a legjobb nyolc közé, és az előkelő hetedik helyen végzett.

A hölgyek mezőnyében két debreceni éremesélyes is rajthoz állt. Vértesi Lili és Fekete Laura egyaránt jól vívott a poulban, és a táblát is begyújtották a rakétákét. Nagyszerű formát mutatva egyaránt a nyolcas döntőig meneteltek, ahol ezúttal Vértesi Lili végzett az előkelőbb helyen. Vértesi harmadik, míg Fekete a hetedik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Vasárnapra maradt a junior válogató, ahol ismét debreceni éremnek örülhettek a DHSE-sek. Fekete Laurának sikerült a legjobb 16 versenyző közé kerülnie. Fekete magabiztosan vívott a döntőben is, amivel megszerezte a debreceniek újabb bronzérmét.

Kadet előválogató – Budapest

Női párbajtőr egyéni:

3. Vértesi Lili

7. Fekete Laura Judit

Férfi párbajtőr egyéni:

7. Bíró Dávid

Junior előválogató – Budapest

Női párbajtőr egyéni:

3. Fekete Laura Judit

– DHSE-PMD Vívóklub –
hirdetés