Kácser Zita magyar bajnok lett!

Debrecen – A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája 50 másodperces előnnyel szerezte meg a győzelmet a tízezer méteres magyar futóbajnokságon.

A Vasas Sc Pasaréti úti centrumában a cívisvárosi futónő 34:44,53-as idővel ért célba Gyürkés Viktória és Somogyi Anett előtt. Kácser ezzel a szerepléssel befejezte az utcai versenyzést, és innentől már kimondottan a 3000m-es akadályfutásra készül.

Május 14-15-én a Csapat bajnokin három számban, 1500m-en, 3000m akadályon és 5000m-en áll rajthoz Debrecenben.

Edzője, Benedek Zsolt értékelt: “A szövetségi kapitány véleménye szerint is nagyon magabiztosan, határozottan futott, jó erőben és jó taktikával nyerte meg a versenyt, ami biztató a jövőre nézve. Éreztem, hogy jobb állapotban van, mint tavaly, ennek megfelelően azért, hogy tónust kapjon az izomzata, a régi, jól bevált fegyverhez nyúltunk, és szombaton este futott Békéscsabán egy 6 km-es versenyen, amelyen az iramot végig fokozva nyerni is tudott. Ezzel az átmozgatás sikeresen megtörtént. Vasárnap a bajnokságon Zita nagy fölénnyel, számára jó idővel nyert, még úgy is, hogy az első 4,000 méteren taktikai iramváltások voltak végig. 9000 métert vezetett a szélben és esőben, ezért rosszabb kicsit az ideje a tavalyinál. Ez a forma remélhetőleg a július 6-11-ei Eb-n csúcsosodik ki az előfutamban, egy olimpiai szinttel.” – zárta gondolatait a szakember.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –

Címkék: ,hirdetés