Helyi közélet

2016.10.25. 13:51

Példaértékű összefogás: debreceniektől a debrecenieknek

Debrecen - Az Élelmezési Világnap alkalmából a Debreceni Élelmiszermentő Hálózat és a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei tartósélelmiszer-gyűjtő akciót szervezett.

Debrecen - Az Élelmezési Világnap alkalmából a Debreceni Élelmiszermentő Hálózat és a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei tartósélelmiszer-gyűjtő akciót szervezett.

Az akcióban 9 szervezet vett részt: a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Debreceni Csoportja, a Szent Anna Főplébánia Caritas Szervezet Nappali Intézménye, a Héra Családsegítő Szolgálat, a Víg Vándor Alapítvány, a Lépéselőny Közhasznú Egyesület, a Tégláskerti Református Missziós Egyházközség, a ReFoMix Nonprofit Kft., valamint „A család a jövő alapja” Közhasznú Alapítvány.

E nemes kezdeményezést segítve a debreceni Auchan, Metro, Spar és Tesco áruházak biztosítottak lehetőséget a gyűjtés lebonyolítására.

A szociálisan érzékeny, empatikus és mások nehézségeit szívén viselő polgároknak köszönhetően 3,5 tonna élelmiszeradományt sikerült összegyűjteni. Az akcióhoz csatlakozott a Civita Food Kft., amely 1500 csomag gluténmentes száraztésztát ajánlott fel, továbbá csatlakoztak a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményei is, ahol családok és az oktatási intézmények pedagógusai adományozhattak a debreceni rászoruló diákok, valamint a rászoruló családok részére az őszi szünet idejére.

Az élelmiszeradományokat az előző évhez hasonlóan az őszi szünet kezdetén kapják meg a rászorulók, hogy ezzel is könnyebbé váljanak a debreceni családok mindennapjai.

- Debreceni Karitatív Testület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában