Kábítószer miatt fegyházra ítéltek két férfit Debrecenben

Kábítószer miatt fegyházra ítéltek két férfit Debrecenben
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – A negyedrendű vádlott villanyszerelés miatt ütötte meg a bokáját.

Jogerősen 7 év 8 hónap, illetve 6 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a két férfit, akik a vád szerint különböző kábítószerekkel kereskedtek Debrecenben és a környező településeken. Fórizs Ildikó sajtószóvivő tájékoztatása szerint Háger Tamás tanácsa határozatával helybenhagyta az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék ítéletét. Az összesen öt terheltet felvonultató büntetőeljárás első- és másodrendű vádlottját a bíróság 140, illetve 101 ezer forintos vagyonelkobzással is sújtotta. Az elsőfokú ítélet ellen ők és a negyedrendű vádlott fellebbezett.

Résen volt a rendőrség

A bíróság által megállapított tényállás szerint K. László és V. Attila 2014 augusztusában segítettek a harmadrendű vádlottnak hazaköltözni Hollandiából. Ekkor 1500 euróért amfetamint vásároltak egyikük ismerősétől. Amikor azonban megérkeztek Hajdúsámsonba, a rendőrség elcsípte őket, és a személygépkocsiból előkerült a kábítószer. Az intézkedést házkutatás követte, mely során K. László debreceni lakóhelyén gyanús növényi származékok mellett 399 darab XXX jelű tabletta is előkerült (az ügy egy másik vádlottját ezért ítélték el, mert vásárolt ezekből a tablettákból 100 ezer forintért).
A negyedrendű vádlottnak azért kellett bíróság elé állnia, mert a tényállás szerint 2014 júniusában villanyszerelési munkákat végzett K. László házában marihuána ültetvény kialakítása érdekében (a rendőrök húsz kendertövet találtak). P. Zsoltot ezért most jogerősen 1 év 2 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.

HBN


Illusztráció: Pixabay
Debrecen - A debreceni rendőrök elfogták a járművezetőt, akivel szemben a kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A rendőrök november 9-én 2 óra körül Debrecenben, a Nagyerdei körúton közlekedtek szolgálati gépkocsival, amikor észrevettek egy nagy sebességgel velük szemben közlekedő szemé...

Fotó: police.hu
Debrecen - A gyanú szerint bódító hatású anyagot árult Debrecenben két férfi, a rendőrök elfogták őket. A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozóinak olyan információ jutott a tudomására, hogy két férfi bódító hatású anyagot árul Debrecenben. A nyomozók 2017. október 28-án otthonaikban fogták el a ké...