Kabátjába dugta a telefont

Püspökladány – A püspökladányi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 17 éves fiúval szemben, aki a gyanú szerint egy helyi áruházból mobiltelefont tulajdonított el.

Egy nő 2015. január 3-án 20 óra 27 perckor tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy egy püspökladányi áruházból egy fiú az áruvédelmi eszköz eltávolításával ellopott egy mobiltelefont. A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek és tanúkat hallgattak ki, majd azonosították a 17 éves fiút, aki a boltba időközben visszament. A járőrök a helyi lakost elfogták, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte. A fiatalkorú vallomásában elmondta, hogy a mobiltelefon dobozáról az áruvédelmi eszközt eltávolította, majd a telefont a kabátjába rejtette és az üzletből fizetés nélkül távozott.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés