Kabán folytatódik a KZ Invest Kupa

Kabán folytatódik a KZ Invest Kupa
© Fotó: HBN-archív
Kaba – Várhatóan 70 résztvevő száguld majd a megszokott helyen, azaz a cukorgyár területén.

Folytatódik a KZ Invest Kupa autós versenysorozat, a debreceni és nyíregyházi fordulót követően vasárnap 9.30-tól Kabán mérkőznek meg egymással, illetve az idővel a ralisok. A versenyzőknek és a sportág kedvelőinek a szokott helyre, a cukorgyári rakodóterületre kell menniük, hiszen a szervezők a hagyományos helyen alakították ki a pályát. A kupasorozat életében az is bevett szokás, hogy bármilyen az időjárás, a viadalt megrendezik.

A rendezőktől kapott információk szerint a nevezések javában zajlanak, és előreláthatólag 60-70 induló teszi próbára tudását, illetve autóját a hét utolsó napján. Több licences induló is jelezte részvételi szándékát, köztük Hondák, Ladák, BMW-k és egy Subaru Impreza is! Az 1,2 km hosszú pálya várhatóan ismét tartogat meglepetéseket a profi és amatőr pilóták számára egyaránt. A kabai megmérettetéseknek különös varázsa van, jó a nyomvonal, szlalom jellegű, de gyors kialakítású a pálya, ráadásul nagyon látványos autózást lehet produkálni a talaj minősége miatt. A nézők tökéletesen belátják az egész pályát, ráadásul olyan helyeket alakítottak ki a szervezők, ahonnan biztonságosan figyelemmel követhető a verseny.

Az egész napos program várhatóan 16 óráig tart, s a nézők között kisorsolnak egy BMW személyautó hosszú hétvégés tesztvezetését.

HBN