Kabai siker Székelyföldön

Pillanatkép a kabaiak előadásából. Ápolta a jelenlévő szlkelyek lelkét
Pillanatkép a kabaiak előadásából. Ápolta a jelenlévő szlkelyek lelkét - © Fotó: Magánarchívum
Kaba, Székelyvécke – Előzetesen videofelvételen tanulmányozták a kabaiak előadását.

Nagy sikerű szabadtéri színházi bemutatót tartott az elmúlt hét végén a Kabai Nyári Színház társulata a Marosvásárhely és Szováta között elhelyezkedő festői szépségű székely kis falu határában, Székelyvéckén.

Itt rendezték meg a térség hagyományos lovasversenyét, a Marosszéki Lófuttatást, amelyet követően az estébe nyúlóan színvonalas kulturális rendezvények sorozatát élvezhette a nagyszámú nézőközönség. A lelkes helyi szervezők a rendezvény csúcspontjának a Kabai Nyári Színház által előadott Szörényi-Bródy: István a király című rockoperáját szánták.

A szervezők nem bízták a véletlenre a térség rangos eseménye főműsorszámának kiválasztását, hiszen a kabaiak előadását előzetesen videofelvételen tanulmányozták, és mivel nagyon megtetszett nekik vállalták a népes kabai társulat vendégül látását.

Köszönet az előadásért

Az előadás során több mint hetven kabai szereplő lépett a színpadra és rendkívül színvonalas lovas produkció is fokozta a nézőkben az érzelmi hatást.

A helyiek nagy tetszésnyilvánításban részesítették az előadást, és ahogy a helyi polgármester fogalmazott ez az este a jelenlévő székely emberek lelkének ápolásáról szólt, és ezért nagy köszönet jár a kabaiaknak.

HBN–Gali Tibor